Egiptul e o destinație de vis, plină de istorie și farmec, cu o cultură extrem de interesantă. În ultimii ani destinația a stârnit un real interes pentru europeni, români inclusiv. Piramidele sunt probabil cel mai vizitat obiectiv, pe lângă vizite ce de obicei includ Luxor și Cairo. Egiptul este și o destinație populară pentru cei cărora le plac concediile de tip all inclusive, însă el oferă mult mai mult decât clasicele obiective.

Una din primele întrebări când vine vorba de vizitarea Egiptului, mai ales de explorarea altor zone decât hotelurile de 4-5 stele și a piramidelor, ține de siguranță. Și având în vedere problemele care au existat în țară în ultimii ani, întrebarea este justificată. În momentul de față nu există nicio alerta de călătorie pentru Egipt, iar majoritatea zonelor de vizitat sunt foarte sigure. Există câteva zone în care conflictele și problemele se fac resimțite, însă nu sunt între cele vizitate în mod obișnuit.

Ca perioadă a anului, e recomandat să evitați vara, întrucât temperaturile pot ajunge la 45 de grade Celsius, deloc ideal dacă vreți să vă plimbați și să vizitați obiective. Cea mai bună perioadă e considerată între octombrie și aprilie.

Câteva dintre cele mai renumite monumente care trebuie văzute includ Piramidele din Giza, Marele Templu al lui Abu Simbel dar și Mormântul lui Ramses. Dintre orașe, cele mai renumite sunt probabil Luxor și Cairo. În Luxor veți găsi temple antice, celebrele morminte din Valea Regilor și a Reginelor, dar și un desert spectaculos.

Cairo pe de altă parte este situat pe Nil și tocmai de aceea vă puteți bucura de croaziere pe celebrul fluviu. Tot de aici se pot explora Piramidele din Giza, comoara lui Tutankamon dar și mumii. Trebuie să știți însă că acest oraș este unul extrem de aglomerat, chiar haotic, cu un trafic infernal. Din același motiv, mulți consideră poluarea de aici, întreținută nu doar de trafic și aglomerație ci și de apropierea deșertului, destul de greu de suportat.

Necropola din Giza, situată în apropiere de Cairo, e probabil cel mai celebru loc antic din lume. Piramidele, Sfinxul și platoul Giza sunt cu siguranță obiective de neratat.

Pentru o experiență diferită, orașul Dahab oferă cazări destul de ieftine într-un oraș calm dar foarte frumos. Faptul că se află între Marea Roșie și deșertul Sinai îl face locul perfect pentru cei care vor sa încerce scufundări, windsurfing sau alpinism.

Hurghada este una dintre cele mai vizitate stațiuni ale Egiptului, având peste 100 de hoteluri, multe dintre ele situate chiar pe malul Mării Roșii.

Indiferent de locațiile pe care alegeți să le vizitați, mâncarea din Egipt este un punct de atracție în sine. Nu ratați mâncărurile tradiționale precum falafel, șaorma sau kofta. Cel mai renumit fel de mâncare tradițional e însă Koshary, un mix de orez, macaroane și linte asezonat cu un sos din roșii și oțet și ceapă prăjită. Veți mai găsi și mâncare ce include porumbei deoarece în Egipt creșterea porumbeilor pentru carne e ceva comun, la fel cum e carnea de pui la noi.

Egiptul e cu siguranță o locație deosebită, chiar unică, ce nu dezamăgește niciodată.

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *